O evidenci delovnega časa

Namen evidence delovnega časa je natančno beleženje prihodov zaposlenih na delo oz. njihovih odhodov z dela, trajanje malic, trajanje odsotnosti zaradi službenih ali privatnih zadev, zamud, beleženje prezgodnjih odhodov z dela, koriščenje dobroimetja ur, dopustov, bolniške odsotnosti itd.

V kombinaciji z dobro organizacijo dela in stimulativnim nagrajevanjem lahko evidenca delovnega časa podjetju prinese izdatne prihranke, obenem pa tudi izboljša upravljanje s človeškimi viri.

Je evidenca delovnega časa v podjetju res potrebna?

Ne glede na to ali ste majhno ali veliko podjetje vam lahko naš komplet za registracijo delovnega časa pomaga učinkovito načrtovati in spremljati delovni čas zaposlenih za natančno obdelavo izplačanih plač.

Naši kompleti odpravljajo tveganje za "krajo časa" in "prijateljsko štempljanje", hkrati pa zmanjšujejo napake in morebitno preplačilo. Zaposleni se ob prihodu in odhodu iz dela ter vmesnih prehodih registrirajo na registratorju. Delovni čas se beleži glede na vnesene urnike.

Primer:

Dovoljen čas malice je 30 minut. V program vnesemo urnik malice, ki traja od 10h do 12h. To pomeni, da se zaposlenim, ki se v tem času registrirajo, šteje malica, ki traja 30 minut. Ko se zaposleni vrne iz malice, se ponovno registrira. Čas, ki je daljši od 30 minut, se šteje kot privatno in ne kot delovni čas. Da bi zaposleni ob koncu dneva oddelal 8 ur, mora ta privatni čas nadoknaditi.

Vsakomur se lahko zgodi, da kdaj zamudi na delo, pa vendar nam zamujanje lahko pride tudi v navado. Če nekdo vsak dan na delo zamudi 15 minut in odide iz dela 10 minut prej, na dan izgubi skoraj 30 minut delovnega časa. Z določenimi urniki, kdaj zaposleni lahko prihajajo ali odhajajo iz dela, lahko svoje zaposlene navadite na točnost in posledično izgubljeni delovni čas izničite.

Primer:

Dovoljen vhod je od 7 do 7.30 ure in dovoljen izhod od 15 do 15.30 ure. Če zaposleni pride na delo ob 7.40 uri in odide ob 14:55, se mu 15 minut šteje v privatni čas, ki ga mora nadoknaditi.

Kompleti omogočajo evidenco in pregled vseh dopustov za celo leto. Tako imate jasen pregled nad prisotnostjo zaposlenih, kar vam močno olajša načrtovanje delovnih procesov skozi vse leto.

S pripravljenimi kompleti vam nudimo namestitev in konfiguracijo sistema na vaši lokaciji, ki upošteva posebne potrebe in politike vašega podjetja. Kompleti vključujejo tudi usposabljanje vaših skrbnikov programske opreme. Programski opremi so priložena podrobna navodila za uporabno, na voljo pa so tudi kratka navodila za posamezne dele programa, ki jih lahko najdete na našem forumu. V delovnem času vam je na voljo tudi naša prijazna podpora uporabnikom, ki je prvih 12 mesecev popolnoma brezplačna.

Naše prednosti:

  • več kot 25 let izkušenj in prisotnosti na trgu
  • strojno opremo razvijamo in proizvajamo sami
  • tudi vsa programska oprema je rezultat lastnega razvoja
  • programska oprema v slovenskem jeziku
  • montažo, programiranje in zagon opreme opravijo naši za to specializirani sodelavci
  • hkrati s postavitvijo in programiranjem evidence izvedemo tudi šolanje skrbnikov, ki bodo kasneje samostojno skrbeli za njeno delovanje
  • poprodajna podpora in pomoč skrbnikom pri delu s programom (po telefonu, z oddaljenim dostopom)
  • 12 mesečna garancija
  • kupci kompletov dobijo tudi 4 ure brezplačne pomoči pri delu s programom (v primeru, da zagon sistema izvede ekipa podjetja Jantar)
  • lasten servis

Ponudba opreme za evidenco delovnega časa je na slovenskem trgu velika. Poleg opreme domačih proizvajalcev se zadnje čase pojavlja vse več kompletov za evidenco delovnega časa nižjega cenovnega razreda, ki temeljijo na strojni opremi azijskega porekla, dodana pa jim je zelo preprosta programska oprema, ki se po nakupu pogosto izkaže za pomanjkljivo. V nekaterih primerih takšna programska oprema sploh ne omogoča upravljanja v slovenskem jeziku in je včasih celo neusklajena z našo zakonodajo (npr. glede načina beleženja malic, stroškov prevoza na delo, uporabe biometrije (prstnih odtisov) za evidenco delovnega časa itd.).

Za manjša in srednje velika podjetja smo zato razvili posebne komplete za evidenco delovnega časa, ki so predstavljeni na teh straneh, medtem ko za večje sisteme ponujamo zahtevnejšo arhitekturo strojne opreme in napredno programsko opremo. V primeru, da kompleti v naši ponudbi ne zadostujejo vašim potrebam, si lahko več o zahtevnejših sistemih za evidenco delovnega časa preberete na naši spletni strani www.jantar.si.